Sa mergem la teatru …

 

   Toamna vine in Bucuresti si cu lucruri bune (pe langa frig, ploaie si noroi); vine cu noi piese de teatru.

Se deschide o noua stagiune la teatru!!!!!!!!!

Sunt multe premiere, dar si cateva piese foarte bune pe care le-am pierdut in stagiunea trecuta.

   Teatrul Metropolis deschide noua stagiune cu premiere precum “Ingeri in America”, un spectacol in doua parti, un “teatru in serie”. Piesa de Tony Kusner este pusa in scena de Victor Ioan Frunza, cu ajutorul actorilor Virginia Mirea, George Ivascu, Alexandru Ion, Cristiana Raduta, Sorin Miron, Adrian Nicolae, George Costin si Nicoleta Hancu.

Tot la Metropolis se anunta spectacolul “Toulouse Lautrec” in regia lui Horatiu Malaele. Cu acest musical isi face debutul in teatru Iulia Vantur, care va interpreta mai multe personaje pe toata durata piesei. Din distributie mai fac parte Vlad Ivanov si George Ivascu.

Alta premiera la Metropolis este piesa “Doi pe o banca” de Aleksandr Ghelman, regia Emanuel Parvu. Protagonistii spectacolului sunt Adela Popescu si Mihai Bendeac.

Mihai Bendeac a declarat ca „Este un spectacol al redescoperirii de sine. Nu este o comedie, asa cum poate s-ar fi asteptat multi, este un spectacol care invita la meditatie si redescoperire de sine. In special doamnele vor fi cele care se vor regasi in piesa si carora, probabil, acest spectacol le va da un prilej de introspectie. „

Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Diana Cavallioti, Alexandru Pavel si … Emil Hurezeanu (in rolul povestitorului) pot fi vazuti la Metropolis in piesa  “Love Stories” (“Labirintul”), de Radu F. Alexandru si in regia Claudiei Goga.

http://teatrulmetropolis.ro

      Teatrul Bulandra, Sala Izvor, spectacolul “Mestesugul vietii” de Hanoh Levin, in regia lui Felix Alexa. Spectacolul completeaza “trilogia rusa”, alaturi de “Ingropati-ma de dupa plinta”, “Ivanov” si “Insemnarile unui necunoscut”.

Piesa “Prieteni” a lui Alexandru Tocilescu are in distributie pe Vlad Ivanov si Virgil Iantu.

Alte piese de vazut la Bulandra in aceasta toamna: “D’ale Carnavalului” in regia lui Alexandru Darie si “Top Girls” de Caryl Churchill, regia Alexandru Berceanu, cu: Andreea Bibiri, Anca Sigartau, Manuela Ciucur, Rodica Lazar, Emilia Bebu, Aurora Paunescu, Ana Ciontea, Alina Berzunteanu.

http://www.bulandra.ro/

    

   Teatrul National Bucuresti, desi in renovare, anunta spectacole si premiere, precum “Vizita batranei doamne”, in regia lui Aleksander Morfov, “Purificare”, de Petr Zelenka, in regia lui Alexandru Mazgareanu.

http://www.tnb.ro/

  

   In aceasta toamna, la Teatrul Odeon va avea loc premiera piesei “Gradinile groazei”, de Daniel Call, in regia Marianei Camarasan si Alexandrei Penciu.

“Pentru ca pot”, “Cand Isadora dansa” sunt alte “noutati” la Teatrul Odeon.

http://www.teatrul-odeon.ro/index.html

  

Teatrul Foarte Mic iese la rampa cu un one woman show cu Valeria Seciu si in regia lui Theo Herghelegiu – „SatisFUCKtion”.

http://www.teatrulmic.ro/index.htm

 

   Noutati se anunta si la Teatrul de Revista „Constantin Tanase” printr-un concert de muzica al big band-ului institutiei, cu melodiile Bucurestiul de altadata.

http://www.teatrultanase.ro/

 

   In octombriela Nottara spectacolele „Cabinierul”, in regia lui Marcel Top, după Ronald Harwood, „Nu vorbiti cu actorii”, regizat de Diana Lupescu, de Tom Dudzick si „Ultimul Don Juan”, regia Petre Bokor, după Neil Simon.

http://www.nottara.ro/

 

   Cu ocazia implinirii a 50 de ani de existenta a Teatrului de Comedie, maestrul Radu Beligan va monta un spectacol deosebit si foarte asteptat.

http://www.comedie.ro/

   Pe langa noutatile anuntate scenele teatrelor Bucurestene, si nu numai, gazduiesc spectacole deosebite din vechea stagiune.

Reclame

Un comentariu

Din categoria Fără categorie

Un răspuns la „Sa mergem la teatru …

  1. Si eu abia astept stagiunea de toamna!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s