AMD Eyefinity

 

Lucrez in media de ceva ani si am trecut prin studiouri, regii, montaj, machiaj, redactii; am facut teren, am cunoscut oameni si locuri. Cel mai greu mi se pare sa fac inregistrari in studio, sa depind de diverse sau diversi.

La mine lucrurile stau cam asa: daca e luni e inregistrare. Si nu una, ci doua. Din lipsa de spatiu, din cauza de invitati. E greu sa aduni patru oameni important intr-o zi, intr-un loc, intr-un studio. Fiecare cu programul lui, fiecare cu pretentia lui; sa coordonezi camerele, sa te inscri intr-un spatiu, si la final, toata lumea sa plece acasa multumita.

Vorbind despre sistemul multimonitor, l-am intalnit in montaj, dar si in regie.

Studioul presupune o gramada: lumini, camere, oameni, decor, prezentator, cafea, apa pentru invitati.

Cum se intampla inregistrarea emisiunii? In studio, in cazul de fata, cu trei camera. Imaginile transmit semnalul video in regia de studio, unde sunt urmarite de producator si regizor. Fiecare camera transmite imaginea catre un monitor, deci camera si monitorul. Pe un monitor vad prezentatorul, pe celalalt vad invitatul, pe altul cartea prezentata. Si uite-asa am ajuns la Eyefinity.

Eyefinity este o combinatie de hard si soft dezvoltata de AMD, ce permite utilizatorului folosirea mai multor monitoare, ca pe unul singur.

Eyefinity permite pana la sase monitoare, care pot fi controlate de o placa grafica Radeon HD 6800 si suporta o rezolutie de 268 megapixeli.

Tehnologia multi-display AMD Eyefinity permite pasionatilor de jocuri si grafică pe calculator să conecteze la o placă video până la şase monitoare, crescand astfel rezoluţia.

Anul acesta intr-un hypermarket din capital, am avut ocazia sa testez noile tehnologii AMD. Rulau acolo Call Of Duty 2 – Modern Warfare, Left 4 Dead 2, World Of Warcraft, o nebunie pentru cunoscatorii de gen.

Senzatia a fost fabuloasa chiar si pentru mine, un novice in ale jocurilor si graficii.

AMD Eyefinity este un must have si pentru cei care lucreaza cu aplicatii pentru crearea de continut digital si pentru proiectare asistata de calculator.

 

 

Acest articol participa la competitia SuperBlog2011

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s