Melcisori cu nuca

Daca va raman nuci macinate (sau nu) de la cozonaci, iata o idee delicioasa:

Melcisori cu nuca

Aluat:

 300 g faina

200 g unt

20 g drojdie proaspata dizolvata in 2 linguri de lapte sau un pliculet drojdie uscata Dr Oetker pusa direct in faina

3 linguri de zahar

4 galbenusuri

sare

2 linguri smantana

arome

 Se framanta totul si aluatul obtinut se imparte in doua (ptr a se lucra mai usor). Se intinde un dreptunghi care apoi se unge cu crema de nuci. Se ruleaza si se taie in bucati de circa 2 cm. Feliile obtinute se strang usor la un capat si se asaza in tava. Se lasa la crescut 2 ore apoi se da la cuptor, la foc potrivit (aprox. 25 minute)

 Crema:

4 albusuri

300 g zahar

250 g nuci macinate

rom

Rezultatul este delicios

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un comentariu