Cele 12 plante

Cum am aflat de suplimentul alimentar 12 plante? Cineva mi-a spus o poveste, iar restul au fost curiozitatea mea si increderea in natura.

Povestea suna cam asa:

A fost odata ca niciodata, ca daca nu ar fi fost nu s-ar fi povestit.

Cu multi, dar foarte multi ani in urma, intr-o tara indepartata traiau fericiti un imparat, o imparateasa si cei 12 copii ai lor.

In toata imparatia domneau veselia si buna dispozitie; imparatul si imparateasa, printii si printesele, curtenii si slujitorii, toti traiau in armonie si nici un nor nu le umbrea existenta. Cei 8 printi si cele 4 printese erau buni ca painea calda. Nu exista om care sa le ceara ajutorul si pe care ei sa nu il ajute. Dadeau o stare de bine tuturor.

Numele celor 12 odoare imparatesti erau: Salcia, Migdalul, Mesteacănul pufos, Teiul argintiu, Coacăzul negru, Magnolia, Ghimbirul, Socul, Urzica, Orzul verde, Stejarul, Ginkgo Biloba.

12

Li se dusese vestea peste hotarele imparatiei si oamenii nevoiasi se adunau la portile castelului cu sutele. Nimeni nu pleca de acolo fara ca unul dintre cei 12 frati sa nu-l fi ajutat cumva.

Cu cat mai mult bine faceau celor nevoiasi cu atat binele se intorcea asupra lor si a imparatiei. Se pare ca Dumnezeu ii lasase pe pamant tocmai cu aceasta menire: sa dea o stare de bine celor din jur.

In ce consta puterea lor? In faptul ca erau uniti si nu faceau nimic unul fara celalalt.

Vestea bunatatii lor ajunsese peste noua mari si noua tari, pana la urechile zmeilor, care-si pusesera in gand sa-i rapeasca si sa-i aduca pe meleagurile imparatiei lor intunecate. Asta nu a fost deloc greu pentru ca cei 12 nu se fereau de nimeni si nimic, umblau nestingheriti prin toata imparatia stiind ca nimeni nu le doarea raul.

Aflati in palatal zmeilor, zilele lor erau de-acum triste si nemangaiate; nu mai radeau, nu se mai bucurau si binele pe care erau obisnuiti sa-l faca nu-si mai avea rostul. Se rugau zi si noapte ca cineva sau ceva sa-i ajute sa scape de marea nenorocire, sa-i trimita oriunde numai sa poata pleca de acolo.

Se rugau si plangeau, iar in fiecare noapte chemau in gand zanele bune sa le vina in ajutor.

Intr-o noapte, Zana Zanelor a aparut in camera in care erau tinuti prizonieri si le-a spus “Va stiu suferinta, v-am ascultat plansul si am venit sa va ajut. Puterea mea nu este pe masura rautatii zmeilor si tot ce pot face pentru voi este sa va transform in plante, sa va intoarceti in natura si sa va puteti continua misiunea”.

Cei 12 printi si printese au acceptat si tare s-au mai bucurat stiind ca in felul acesta isi vor putea ajuta semenii.

Astfel, peste ani si ani oamenii au descoperit ca binele li se trage de la natura, de la 12 plante.  

  

 

 

 

 

Reclame

Un comentariu

Din categoria Fără categorie

Un răspuns la „Cele 12 plante

  1. Pingback: Leapsa de experienta | Irina Bartolomeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s