Copacul vietii de la SilverZone.ro

Nu stia cum sa-si explice atractia pe care o avea fata de aceasta noua podoaba de argint pe care tocmai o vazuse la SilverZone.ro, un magazin online de bijuterii. Explicatia putea veni de la drumurile si desoperirile ei, de la pasiunea pentru argint (argintul ii dadea o stare de bine si se potrivea perfect personalitatii ei), de la lucrurile bine facute si care au o poveste.

Calatorise de mai multe ori in Orientul Mijlociu. Vizitase Egiptul, Iranul, Israelul, Siria, Bahrainul si Turcia.

Cultura, civilizatia, oamenii, istoria si locurile pline de povesti si legende, toate o indemnasera sa revina. Toate lasasera cate o amprenta in mintea ei. Amestec de oriental si occidental, culori stridente si pamantii, aglomerari si pustiu, bijuterii extravagante si traditionale, vegetatie si nisip.

In Bahrain, arhipelagul celor 33 de insule o fascinasera doua lucruri: Amfiteatrul National Bahrain – cel mai mare teatru de opera din Orientul Mijlociu si “Sharajat-al-Hayat” – copacul vietii.

index

Copacul batran de patru secole, inalt de 10 m si mereu verde intr-o vesnica intindere de nisip. Curiozitate a naturii? Legenda? Stiinta? Poveste?

Beduinii spuneau ca Sharajat-al-Hayat a fost binecuvântat de Enki, zeul sumerian al apei, iar oamenii de stiinta cred ca radacinile sunt atat de adanci si de rasfirate, incat au reusit sa gaseasca o sursa de apa. Presupuneri, legende…

Intrebari fara raspunsuri care o aduceau mereu acolo.

Ea continua sa se intoarca la el cu fiecare ocazie, ca la o binefacere.

Aceste imagini i se derulau acum in mine ca un film.

Privea spre acele bijuterii de argint printre care descoperise  pandantivul arbore; ii privea lucratura si radacinile. pandantiv-argint-oval-copac-md_PM

Stia de cand il vazuse ca si-l va oferi fara doar si poate; stia ca de cate ori il va purta ii va da o stare de bine si o va trimite cu gandul la Jebel Al Dukhan (Muntele de Fum) si la Sharajat-al-Hayat.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s