O scurta si stangace cronica de teatru

Au scris atat de multi despre femeie! Fiecare a vazut-o in felului lui, dar toti au recunsocut ca este o fiinta senzationala.

S-au intrebat cum poate juca atatea roluri pe scena vietii? Cum se imparte intre copii, casnicie, cariera si visele ei. Cum schimba atat de repede costumele si mastile in timpul aceleiasi piese.

La inceputul piesei este jucausa si neastamparata, primeste o floare si ochii ii rad, obrajii i se coloreaza, iar genele tremura de emotie. Schimba apoi costumul si apare matura, un pic mai serioasa si precauta. O vezi verificand teme sau semnand un contract. Primeste si acum cu emotie o floare si rade cu pofta. E sigua acum pe farmecul ei. Nu mai poarta sandale romane, ci pantofi cu toc, nu mai poarta scoici la gat, ci perle.

408582_499545426737250_104201355_n

Tot in acest act, seara de seara, saruta o frunte si zambeste larg margaretelor din vaza. Se-ndreapta catre dormitor cu gandul la ziua ei, ziua unei sotii, a unei mame, a unei femei cu o slujba serioasa.

 

In actul trei este doar mama si sotie. Rade mai mult. Actul asta ii place cel mai tare. Nu mai semneaza contracte ci face clatite. Nu mai alearga disperata dupa un taxi, dar se da in legan in parc. Pacat ca actul trei este cel mai scurt! Zambeste.

Acelasi parc in care mai tarziu, dupa alte costume schimbate si masti cazute, plimba un nepot. Adusa putin de spate, cu aceleasi maini delicate dar brazdate acum de vene umflate si albastre, rade cu aceeasi pofta. Acum are mai mult timp pentru ea, merge mai des la teatru si la opera. Se-ntalneste cu „fetele” la un ceai. Constanta acestor acte? Ea si rasul ei.

EA!  Misterioasa si fascinanta, puternica dar delicata.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s