Un OM

   “A jucat in peste 150 de filme in tara si in strainatate. A fost promotorul scolii romanesti de cascadorie si a facut acrobatii incredibile. De multe ori a fentat moartea. De cateva zile , o stire i-a dat peste cap pe toti cei care il iubesc pe Szoby Cseh fie doar si de pe micul ecran. Cascadorul se lupta de cateva luni cu cancerul si in ciuda chinurilor cumplite face eforturi disperate sa duca la capat proiectele venite in sprijinul celor nevoiasi.” Iata ce spuneau televiziunile in decembrie 2012.

sobi

   Ce s-a intamplat de atunci si pana acum? Boala s-a agravat, Szoby Cseh a continuat sa se lupte si cu sanatatea si cu sistemul si cu dorinta de a face ceva pentru cei defavorizati (cu ajutorul Asociatiei Gladiator).

   Ce spune presa acum? “Cascadorul Szoby Cseh, internat de patru zile la Institutul Clinic Fundeni, a declarat ca toate organele sale, in afara de inima, sunt afectate, dupa ce cancerul a recidivat.”

   Ce se face pentru? Mai nimic. Ca de fiecare data. Ce se va face dupa? Oooooo!!!! Televiziunile vor da filmele in care a jucat, ziarele vor vinde DVD-uri cu ele si tot ele, ziarele vor scrie “marele”, “regretatul”, “curajosul”…De ce asteptam sa facem ceva “dupa”?

De ce nu faca ei acum altceva? De ce nu publica ei conturile in care pot fi stransi niste banuti pentru conf.univ. Szoby Cseh (UATC), pentru Omul Szoby Cseh? Pentru Asociatia Gladiatorul?

   Ce a facut Szoby Cseh pentru cinematografie, stim; ce a facut Szoby Cseh pentru micii delicventi si pentru copiii cu handicap psiho-fizic, iarasi stim (Programul GLADIATOR este unic in Romania si preluat ca model de succes in alte tari, precum Franta sau Australia!); ca pe patul de spital, Szoby se gandeste la cateii ramasi singuri acasa, am aflat din ziare.

   Stim! Stim! Stim! Adica suntem bine informati. Si cu informatia ce facem mai departe?

Hai sa punem niste bani aici:

 Nume titular SZABOLCS IMRE CSEH

Cod IBAN: RO09 RNCB 0318 0293 1047 0002

si/sau

ASOCIATIA GLADIATOR

Cod IBAN: RO81 RNCB 0074 0292 1524 0001 – BCR Decebal

CUI 17232927

Conturile sunt luate de pe site-ul Asociatiei Gladiator.

 Au ranas atatea lucruri nespuse aici…

PS

L-am cunoscut personal pe Szoby si chiar daca nu as fi facut-o, tot mi-as fi scos palaria, m-as fi inclinat si as aplauda un OM.

Reclame

4 comentarii

Din categoria Fără categorie

4 răspunsuri la „Un OM

  1. Din nefericire, stiu ca ai dreptate…Acum toti se fac ca ploua, iar mai tarziu, cand va fi prea tarziu, isi vor aminti ca a existat si poate ca vor scoate la lumina cine stie ce mizerii pe care acest OM nu le merita.

    • Asa este, de asta am uitat. Sigur vor aparea si mizeriile, ca de, cu painea stam cam prost si bagam mult circ. Ca tot mi-e proaspat in minte accidentu’ lu’ Adi Minune

  2. Reblogged this on give a little bit more and commented:
    Sa dam mai departe intr-o incercare de a schimba starea de fapt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s